Kiállítási körkép

East Side - Őry Annamária az Ateliers-ben

2017. február 12. 14:11 - StevenLoom

Február 10-én, pénteken az Ateliers Pro Arts galériában nyílt meg Őry Annamária kiváló, több nemzetközi ösztöndíjas festőművész East Side c. kiállítása melyen volt szerencsém nekem is részt venni. Ha egy szóval kellene jellemeznem az eseményt: Zseniális. És még a krumpliszirom is finom volt...:)

cover.jpg

  Annamária 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Olajfestményeket, pasztell-, tus- és akvarellképeket egyaránt készít. Alapvetően az egyes technikákban rejlő lehetőségek foglalkoztatják, ezeket vizsgálja, miközben egy-egy témakört, illetve festészeti műfajt jár körül.

 A Horánszky utcai galériában Távol-Kelet színei, érzései, élete jelenik meg a festőművész szemén keresztül. Konkrétan Vietnámról van szó, ahol Annamária bő 4 hónapot töltött. Ezen az estén az olajé és akvarellé volt a főszerep. A festmények számomra egyfajta belső magányt sugalltak de érdekes módon nem befelé forduló, depresszív jelleggel hanem eme egyedüllétben mégiscsak vidám és színes életet tükrözve.

mix1_2.jpg

 Az alkotások két egybenyíló teremben tekinthetők meg. Az akvarell technikával készült festmények számomra könnyedebb benyomást keltettek. A színek és formák itt egyfajta életigenlő hatást keltve jelennek meg a vásznon. Azt az egy, fát ábrázoló művet kivéve, ahol a rozsdabarna szín és az őszbe hajló ágak az elmúlást jelenítik meg.

mix2_1.jpg

 A másik terem, ahol a megnyitó beszédet tartotta Annamária egyik mestere, Gaál József festőművész, grafikus, az olajfestményeknek ad helyet. Érdekes és a pillanatot rendkívűl kifejező módon ábrázoló művek néztek szembe velem itt. Egyik alkotáson megjelenik a városi élet is kicsit ellensúlyozva a többi mű témáját. Sokszor bevillantak Claude Monet, impresszionista festőművész festményei mint a stílusjegyet szorosan magában hordozó alkotások. A fény és színek játéka itt erősebben dominál mint az akvarell képek esetében.

mix3_1.jpg

 Úgy gondolom, hogy bár még 2 hónap sem telt el ebből az évből de az egyik legnívósabb, legjobban összerakott kiállítását nézhettem meg 2017-nek. Örülök, hogy vannak Magyarországon olyan helyek és olyan alkotók, ahol és akik képesek értéket hozzátenni a szürke hétköznapokhoz. A tárlat február 24-ig élvezhető az Ateliers galériában. Érdemes rászánni az időt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitasmegnyito.blog.hu/api/trackback/id/tr9812249948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása